Snabba ryck med Borgar-Birro

Ibland går det fort inom media och politiken. Alldeles för fort. Någon vid namn Marcus Birro har inom loppet av 24 timmar:

  • Meddelat att han gett sig på det till synes omöjliga uppdraget – för en icke aktiv politiker – att bli partiledare. Motståndarna i Kristdemokraterna (KD) är Mats Odell och Göran Hägglund, som båda varit respektive är statsråd och är två politiska tungviktare inom partiet. Marcus Birro är en liten fis i motvind jämfört med dem, även om KD är ett ängsligt litet parti.
  • Därmed hade Marcus Birro också gjort anspråk på att bli minister/statsråd. Sannolikt Hägglunds plats som socialminister. Ingen liten post för någon som inte har särskilt många meriter, om ens några alls, inom media och politik. Lite poesi och några krönikor i Expressen är inget som imponerar på CV:t om man vill bli departementschef. 🙂
  • Hotats med sparken från sitt programledarjobb på Kvällsöppet, som han av någon anledningen fått av TV4.
  • Dragit tillbaka sin kandidatur till partiledarposten i KD. Detta för att slippa få sparken.
  • Fått sparken av TV4 trots att han inte längre ville försöka bli partiledare.
  • Blivit riktigt förbannad och börjar svära till TT.

”Jag kommer precis från ett möte med TV 4 där de jävla idioterna har gett mig sparken från Kvällsöppet.”

”De har ingen skam i kroppen. När jag insåg, vilket andra reportrar kanske hade gjort direkt, att jag inte kunde erbjuda mina tjänster som partiledare för Kristdemokraterna och vara programledare samtidigt, så ringde jag till KD:s valberedning och sade att jag drog tillbaka mitt erbjudande.”

Birro borde gå i Farbror Torstens journalistskola. Eller också är den hans enda utbildning så det är därför det blev som det blev…
🙂

Men han är inte bara härligt arg, han säger något roligt också:

”Det blev världens kortaste kandidatur. Jag är lite för naiv och tror att allt ska funka.”

Lite naiv? En partiledare som programledare i ett samhällsprogram på en stor TV-kanal? Det här konkurrerar ju nästan med Lars Ohly som förklarade hans förnekande av diktaturen i Östeuropa med ”en naiv och romantisk syn”.

2 tankar kring ”Snabba ryck med Borgar-Birro

  1. Elakingen Inläggsförfattare

    Ja, det är en bra poäng. TV4 snackar nu om att ”skadan redan är skedd”, dvs det hjälper inte att Birro dragit tillbaka KD-kandidaturen. Tydligen får Birro inte förknippas med något parti. Däremot Fridolin, som förvisso inte var aktiv inom MP när han jobbade på Kalla Fakta, men som ändå var väldigt förknippat med det partiet. Men då var minsann ingen skada redan skedd… Blir lite dubbelmoral.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.