Juholt lever som han lär

Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt lever som han lär. Han predikar bidragens lov, och försöker i den andan själv få så mycket bidrag som möjligt. Inte konstigt att stödet för den rike bidragstagaren därför är starkt inom arbetarrörelsens parti (S).

Det märkliga är istället att han inte kunde räkna ut att han inte kunde få bidrag för den delen av fyrarummaren som hans sambo hade/använde. Även om Juholt inte känt till reglerna borde han ha kunnat ana att det inte går att få bidrag fullt ut om det inte bara är han som har lägenheten.

Sen kan man ju undra hur Julholt kunnat vara sambo i Stockholm med någon som han hävdar inte är sambo utan särbo som han kallar ”kulbo”.

Undrar om Dumholt inte döms hårdare bara för att han är man. För vem vill inte kasta skit på en gråhårig lönnfet gubbe? Jag vill det definitivt, i alla fall i detta fall. 🙂

Dessutom riskerar han åtal nu när förundersökning är inledd.

Dags att ta ansvar, Håkan Juholt!

5 tankar kring ”Juholt lever som han lär

 1. Wunder

  Du har ett antal fel i ditt inlägg. Klart förståeligt då den rapportering våra media framför är mestadels fel.

  1. Juholt får inte bidrag till sitt boende, han får traktamente. En arbetsgivare har rätt att ge en skattefri ersättning för kostnader i tjänst. Traktamente har införts för att en arbetstagande inte skall förlora pengar på att jobba på annan ort, vilket är exakt vad Juholt gör. Han får kompensation för kostnad för övernattningslägenhet av arbetsgivaren. Inga lagar om bidrag är applicerbara här.

  2. Juholt är i sin fulla rätt att ha maka eller sambo eller någon annan boende hos sig i övernattningslägenheten. Det påverkar ingenting. Det skulle var mycket konstigt annars. Däremot får han inte, som vissa gjort, låta en t.ex. en dotter bo där huvudsakligen, och knappt nyttja lägenheten själv. Det är bedrägeri. Så är det sambon som huvudsakligen bott i lägenheten ligger Juholt illa till.

  3. Juholt har troligen betalt lägenheten helt själv. Så han har troligen uppfyllt kravet på att få full kostnadstäckning för havda kostnader. Troligen inga problem.

  4. Problemet är endast att hans sambo står med i kontraktet för lägenheten. Varför hon gör det kan man fråga sig. Kanske en fiffighet för att hon skall kunna ta över kontraktet om det visar sig lämpligt. Vilket är mycket konstigt för övernattningslägenhet för en riksdagsman. Denna lilla delikata fråga har pressen missat. Luktar mygel lång väg.

  5. Jag gissar, men kan ha fel, att Juholt visste nada om problemet. Andra har gjort samma miss – och jag tror att jag själv skulle kunna göra det innan denna händelse.

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Traktamente? Ok då. Men poängen rent ideologiskt är densamma då Juholt får traktamente/bidrag/ersättningar av Riksdagen, alltså av oss skattebetalare. Och socialister vill inte sänka skatter utan snarare höja dem, så de ska kunna höja offentliga sektorns utbetalningar/bidrag. Alltså lever Juholt som han lär när han försöker mjölka det offentliga på pengar.

 3. elina

  Ja du Wunder gissar. Men om du läser blaskorna så finns lägenhetskontraktet utlagt. Man får dock inte förvänta sig att skattebetalarna står för ens sambos, makas eller kulbos bostadskostnader. Det får hon/han jobba eller fiffla ihop själv. Så dum får man inte vara när man kandiderar till statsministerposten. Eller? Tydligen får man det. Vissa har blivit sparkade av mindre.

 4. Carl

  Du har väl vad de kallar honom: Ljugholt. Det tycks stämma in på honom nu när det framkommit att han visste om reglerna för ett år sen men struntade i dom.

 5. Elakingen Inläggsförfattare

  Dessutom ska det kallas hyres- eller bostadsersättningar och inte traktamente i det här fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *