Gåtan Google

Google Adwords har alltid imponerat på mig med sin enkelhet och kraftfullhet till lågt pris. Det är ett bra annonseringsverktyg, helt enkelt. Åtminstone fram till här om veckan när jag fick ett mejl där det stod:

Vi har märkt att en av dina webbadresser nyligen uppmärksammades för att  inte ha följt policyn. Därför visar vi inga annonser för den webbplatsen.  Observera att den berörda webbadressen inte kommer att få någon  annonstrafik och att alla nya annonser som pekar mot webbadressen inte  kommer att godkännas.

Om detta är ett fel vill vi att dina annonser ska börja visas igen så
snabbt som möjligt och Google-teamet finns här för att hjälpa till.

(…)

Policyns namn: Övergångssida

Jag fattade nada och trodde det var en enskild kampanj till sajten, som är min innehållsrikaste.

Jag stoppade den kampanjen, men jag fick svar att det gällde samtliga kampanjer och:

”Kom ihåg att det krävs stora ändringar då vi inte stänger av hemsidor som är gränsfall.”

Det var alltså tokfel överallt!!

Jag mejlade tillbaka om att jag utifrån Googles innehållspolicy inte kunde se någon övergångssida alls och att jag nästan enbart har Adsense-annonser.

Så den svenska Google Adwordskillen svarade att:

”Vi har skickat in en begäran om utvärdering av din målsida. ”

Samma eftermiddag var allt som vanligt igen:

”Vi har granskat din webbplats på nytt och konstaterat att AdWords  webbplatspolicy inte längre förhindrar att annonser visas på webbplatsen.”

Skönt. Google Adwords är fortfarande imponerande. Men jag fattar ingenting om varför de egentligen rent konkret stoppade min marknadsföring.

Och att ”…en av dina webbadresser nyligen uppmärksammades för att  inte ha följt policyn” innebär att vem uppmärksammade vad?

Men det spelar kanske ingen roll. Det viktiga är att det gick att kommunicera väl med Google och att allt slutade som det skulle och inte var någon snabb förändring av förutsättningarna. Sånt imponerar också, även om det varit skönt att slippa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.