Jämställdisthumor

”Det var för övrigt två män som startade Microsoft. Det var två män som startade Apple. Det var två män som startade Google. Det var en man som utvecklade operativsystemet Linux. Det var en man som startade Skype. Det var en man som startade Twitter. Varför tar kvinnor inte sitt ansvar när det gäller att föra den digitala revolutionen vidare?

Det där sista var lite skämtsamt menat, som en ironi över antijämställdisters ständiga prat om att män inte tar sitt ansvar.

Tänkvärt med glimten i ögat av jämställdisten Pär Ström.

Det här påminner mig om när jag för ett år sedan skrev och raljerade om en av alla dessa ojämställda feminister, nämligen tokmostern som hävdade att internet var en uppfinning av kvinnor och för kvinnor.

Ännu dominerar männen nätet, men i jämställdhetens namn känns det bra att det snart kanske jämnar ut något sig i form av alla dessa kvinnliga modebloggerskor. Till skillnad från alla kulturvänsterkrönikörer gör ju Blondinbella faktiskt ett seriöst arbete, även om det inte är någon miljardindustri som Google än. 🙂

Eller så blir det något annat stort projekt som kvinnor startar. Men eftersom män fortfarande tar mer risker än kvinnor lär nog männens dominans inom nätet hålla i sig ett tag till.

2 tankar kring ”Jämställdisthumor

  1. Carolina

    Grace Hopper hette hon väl, hon som konstruerade de matematiska modeller som möjliggör datorernas kommunikation? Hon var ganska maskulin och passade bra i det militära, men hon kallas Grand Old Lady of Software. Eller är det vad Lady Ada Lovelace kan kallas, hon som gjorde det första datorprogrammet år 1843, en algoritm, och deltog i utvecklandet av en maskin som hon ansåg kunde göra det vi vill att den ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.