Mikael Wiehe tycker satir är stöld?

Sent omsider har jag nåtts av nyheten att kommunisten och Mats Qvibergs nemesis Mikael Wiehe inte gillar parodier på hans låtar. Eller åtminstone att hans manager Anders Larsson på United Stage Artist inte gör det. Därför måste jag ju naturligtvis trotsa och lägga upp den lilla visan om att Slussen i Stockholm ska byggas om efter 20 år av bråk och diskussioner.

Ja, vad tusan. Jag lägger upp klagobrevet som skickades till bl.a. frihetssmedjan också:

Klicka på brevet så ser ni det i större läsbar teckenstorlek.

LAGEN SÄGER: Satir och parodi är lagligt i Sverige enligt upphovsrättslagen. Tydligen finns det ett rättsfall som kallas NJA 2005 s 905. Även att länka är i regel lagligt, och ingen har hittills åkt dit för att publicerat ett YouTube-klipp.

MORALEN SÄGER: Att en kommunist som Wiehe inte vill dela med sig solidariskt luktar dubbelmoral.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *