Fyrverkerier och slagsmål

Hälsade (efter en inbjudan som jag trevligt nog fick) på hos grannens Svenne H och hans katter igår. Mysen var gosig och hoppade upp i knät på mig tre gånger, och ett par gånger plättade han mig vänskapligt i fejset med tassen som om han ville nåt.

Broder Pysen slickade som vanligt på ovansidan av mina vinterkängor… Vad är det med vaxade vinterkängor som smakar så gott? Det kan inte vara nyttigt i alla fall, så jag försöker ibland att försiktigt ge katten foten… en riktig känga så han inte lapar i sig nåt olämpligt.

Tolvslaget på Gubbängsfältet innehöll slag och smällar av olika slag. I alla riktningar fyrverkeripjäser och i en riktning lite svordomar och gruff som ledde till lite handgemäng i två små etapper. I andra etappen gick den korte till attack mot den långe med något tillhygge, men åkte till slut i backen själv. Lite sparkar och fäktande senare var det över. Övriga i gruppen tog i alla fall lite ansvar och gick i mellan, främst i första etappen.

Själv var jag inte i någon grupp utan stod bara och glodde på fyrverkerierna som den värsta Peeping Tom. På väg hem såg jag ett ungt fyllo, eller påtänd kanske han var, som raglade/dansade sidledes i vägen och på trottoaren. Såg lustigt ut, men lite skrämmande att se en blick så borta och konstig.

Spartips: Var en fluktare och titta på andras fyrverkerier gratis så sparar du en slant. Men håll dig undan slagsmål så det inte blir fyrVÄRKerier. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *