Träningsvecka numero uno

Måndag eller tisdag: Rygg och axlar på Sats. Gick bra, 4-5 lyft på 45 kg i axelpress utan att det var först på passet var riktigt bra. Det är inte långt från rekordet på 6 reps den vikten. Tränade axlar bra igen därefter, snett uppåt och snett nedåt drog jag i den där multimaskinen med linor och handtag du vet 🙂

Torsdag: Bröstpass. 4 lyft på 80 kg fri skivstång är bra, men jag skippade 2 cm längst ned vid bröstkorgen på de två sista lyften. 2 lyft på andra setet samma vikt också bra, även det ett steg framåt. Fick ändå ut mest kraft på tredje setets 70 kg, då gjorde jag 8 reps vilket är nästan tangerat personbästa. Inte illa för ett tredje set.

Ett framsteg rent tekniskt? Jag tror det handlar om inte bara hur jag ligger utan det känns bra att ta spjärn med fötterna genom att dra dem mot bänken längst ned på golvet. Att benen skulle vara till hjälp i bänkpress låter kanske konstigt, men när tyngden ligger på övre delen av kroppen, där ryggen böjer sig något, blir benen i motvikt och hjälper till med en ”fjädereffekt”, fjädringseffekt, eller vad jag ska kalla det. Det är så jag ligger i maskinen när jag tränar bröst, för annars börjar jag glida längs bänken. Får prova det på första setet nästa gång.

Fredag: 15 min cykel i nya cykelskorna. Funkade, men ska köpa nya trampor och testa skorna på spinning så fort jag får tid. Körde plankan efter cykelturen. 1 min 20 sek är bra, men 10 sek efter rekordet.

Lördag: Minst 5 lyft på 240 kg i halvliggande knäböj/benpressmaskinen. Bra, har i maxlyft säkert 250 kg i benen kanske mer. Jag orkade till och med några lyft på samma vikt på andra setet. Måste komma ihåg att träna lårens framsidor bättre i fortsättning, det är troligen orsaken till svackan efter jul. Självförtroendet på stora tyngder är inte bra.

Resten av ben och biceps-passet gick bra, ungefär som förväntat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *