Ökad jämställdhet i USA

”Kvinnor fick inte rösträtt i Sverige förrän 1921… och våldtäkt av män erkändes inte i USA förrän 2012…”

Word, eller vad man säger i vissa kretsar. Tänk att det skulle dröja ändå tills 2012 innan USA fick en jämställd våldtäktslag, som gör det olagligt att rövknulla skiten ur halva befolkningen. Det är ju trots allt skillnad i mellan vanlig misshandel och våldtäkt, både i praktiken och i straffskalan.

Alla dessa år har våldtäkt på män alltså varit i princip lagligt i världens största ekonomi, samtidigt som alla dessa antijämställda feminister gnällt över sina betydligt mindre problem. Fast okej, det är vanligare att kvinnor våldtas, även om det länge varit olagligt.

Den nya lagen ska till och med vara genusneutralt skriven. Inte illa. Nu återstår ”bara” problemet med att våldtäkter alls förekommer.

1 tanke kring ”Ökad jämställdhet i USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.