Juholtarens antimeritlista

Redan innan hans första år som Socialdemokraternas partiordförande är till ända har Håkan Ljugholt… Juholt åstadkommit en lång antimeritlista. Citat från DI (därav allt skryt om hur DI avslöjat saker och ting:

25 mars: Håkan Juholt väljs till partiledare för Socialdemokraterna. Han blir därmed partiets åttonde partiledare genom tiderna (bortsett från ledarskapet innan Hjalmar Branting).

28 mars: Di.se avslöjar att Håkan Juholts sambo Åsa Lindgren dömts för bedrägeri.

1 maj: Håkan Juholt gör klart att Sveriges militära insats i Libyen inte ska förlängas. Det ses som ett brott mot partiets tradition av att stödja FN:s fredsinsatser.

När det gäller Libyen-insatsen blev det ju så att Juholts och såssarns idé var så knasigt att Nato hjälte Alliansen att vinna över Juholt.

26 september: En halvtimme innan partiets skuggbudget ska presenteras internt, kräver Juholt att satsningen på höjd nivå och höjt tak för a-kassan stryks, enligt uppgift till Di. Så blir också fallet.

27 september: När budgeten presenteras för de egna S-ledamöterna är kritiken mycket hård. 

7 oktober: Aftonbladet avslöjar att Håkan Juholt tagit ut för mycket pengar i hyresbidrag från riksdagen. Han har även fått ersättning för sambons boendekostnad.

Fast när det gäller det här med att som vänsterpolitiker roffa åt sig bidrag så kan man ju försvara Juholt med att han lever som han lär. Men det här med att få bidrag lägenheten där man bor sambo med sin särbo man kallar för kulbo är konstigt.

11 oktober: Di.se avslöjar att Håkan Juholts assistent informerat Juholt om de felaktiga bostadsbidragen.

14 oktober: På ett VU-möte kräver flera att Juholt avgår, men han vägrar och blir kvar. Han inleder en resa i landet för att återvinna sitt förtroende.

9 november: Håkan Juholt hävdar att han gjort upp med Miljöpartiet om att bojkotta SVT:s partidebatter. MP dementerar uppgifterna.

Minns även att Sossarna vägrade vara med i TV-debatter där de tvingades stå tillsammans med hela oppositionen i TV-studion.

16 december: Di publicerar ett långt reportage där Håkan Juholts hantering av budgeten avslöjas.

13 januari 2012: Di avslöjar att personer i Socialdemokraternas partiledning fått information om att Håkan Juholt farit med osanning om skuggbudgeten.

16 januari: Håkan Juholt hävdar felaktigt att regeringen gjort upp med Sverigedemokraterna om försvarspolitiken. S-ledaren medger senare att han medvetet uttryckt sigdrastiskt.

Dessutom har han tydligen sagt att alla ska få, eller om det överallt i Sverige det skulle vara, mobiltelefonnät med täckning. Bara för att dagen efter tvingas göra en juholtare (jo, det är faktiskt ett officiellt svenskt ord nu) och erkänna att det skulle bli för dyrt etc.

Och hur det var med de där 800 svaren på kontaktannonsen ska vi väl inte gå in på.

Så redan innan Håkan Juholts första år som partiledare är slut är listan lång. Konstigt att han hela tiden blir huggen i ryggen av egna partikamrater, som Östros som vill vara med i TV bara för att säga att han inte kan/vill säga om han har förtroende för Juholt.

Är Juholt verkligen så dålig att hans egna inte tycker att han förtjänar chansen som partiledare? Det är ju nästan så han får mina sympatier på nåt vis…

Får mig att tänka på att Jan Guillou sagt att ”toleransen är minst på vänsterkanten”. Onekligen verkar det vara liten tolerans inom såssarna när det gäller deras egen partiledare...

Det allra konstigaste är däremot hur Juholt efter all kritik från enskilda och även vissa partidistrikt som nu krävt hans avgång är att han kan säga att han ”känner ett starkt stöd”, och inte ens verkar vilja låtsas om att hans ledarskap diskuteras. Befinner han sig i någon form av parallell verklighet eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *