Bästa chokladbollarna

Chokladbollar (även kallade negerbollar och i vissa fall även negerkyssar) är försvinnande goda. I alla fall de flesta, för himlen har sina olika nivåer. Här kommer min topplista över de godaste chokladbollarna:

1 Delicatobollar
Suveränt goda. Delicatos chokladbollar har som sig bör mer havregryn än fett.

2 Hägges Chokladbollar
Mycket goda. Nästintill lika goda som Delicatos. Något chokladigare kanske, ev. aningen mer tuggmotstånd, men som sagt möjligen snäppet efter Delicato. Mer havregryn än fett även här.

3 Mammas Chokladbollar
Goda helt klart. Största två ingredienserna är socker och margarin.

4 Delibake Chokladbollar
Goda. Lite stark smak och ganska hårda. Känns dock nästan lite som kladdkaka eller nåt. Socker först på tredje plats enligt förpackningen (sexpack för 10 kr på Vivo!) men på andra plats enligt hemsidan. Mest havregryn är det i, så på den punkten håller Delibakes slogan om Swedish Quality.

5 Gilles Chokladbollar
Här är det mer margarin/fett än havregryn. Därmed känns det som om det enbart är sockret som knastrar när jag tuggar, inte havregrynen. Känns därför otrevligt söta. Är heller inte lika goda som Delicatobollar och Hägges Chokladbollar. Därmed är Gilles produkt inte värd alla kalorier. Undvik.

Spartips: Köper du chokladbollar i detaljhandeln, i matbutiker, så får du fyra stycken till nästan samma pris som en om du köper på ett fik. Själv köper jag sexpack, 6-p av mina favoritmärken så jag vet vad jag får.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *