Bröstsöndag

Söndagspass på SATS, bröst och triceps på schemat.

Vanlig bänkpress fri skivstång 80 kg. Bara 3 riktiga lyft, och ett där jag inte gick ända ned till bröstkorgen. Andra setet 2 lyft färre.

Tredje setet däremot på 70 kg – 8 reps! Det är nästan en tangering av mitt rekord.

60 kg i bänkpress snett uppåt gick typ 4 lyft eller nåt. Helt okej. Dips med 10 kg blev det fler reps på. Cable cross, på rygg, butterfly för volymtillväxt av bröstmusklerna kändes 15 kg däremot väl lätt. Blev uppåt 15 reps. Borde kanske höja till 20 kg.

Tydligen har jag inte blivit starkare, men uthålligare. Märklig effekt av tung styrketräning. Att jag under någon vecka trappat ned på träningen har i vart fall gjort att jag inte kände mig sliten eller så. I alla fall inte i de muskler jag tränar för dagen.

Apropå att trappa ned ibland, det är väl ändå en del av livets viktiga inslag:

Det ser ut som en volymbyggande träningsform helt i mitt intresse. Som en trappmaskin fast nedåt. Jag kanske inte kan brösta upp mig som somliga damer, men jag kan nöja mig med att vara åskådare.
🙂

Innan vi lägger oss i träning tillsammans…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *