Feminist(er) som vill känna sig nyknullade men ogifta

Katarina ­Wennstam ger i en intervju i Yourlife ett exempel på hur mycket bättre det är att vara skild än gift med någon:

Eftersom samhällsnormen är att du ska ha det där dåliga samvetet som nyskild och må dåligt så blir det en krock när du känner att ”nej, jag är solbränd, nyknullad och lite bakis”.

Som om nu giftermål är ett hinder för sex… och att det är lättare att få till det som singel… och att de bara skrev om kvinnor som skiljt sig när även män kan få det bättre av en skilsmässa är känns lite ojämställt…

Däremot har de en bra poäng att skilsmässa inte alltid enbart är dåligt för barnen, i alla fall i längden kan det rent teoretiskt vara en fördel så barnen slipper föräldrar som mår dåligt och bråkar. Så varför allt detta traditionella tjat om att hålla ihop äktenskapet för barnens skull?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *