”Du är fattig frivilligt” – en bunt spartips

Jag läste en intressant text på InvestmentU om hur folk har slut på pengar frivilligt. Det är ett egentligen ett boktips – You’re Broke Because You Want to Be av Larry Winget. Han förklarar i boken att folk gör slut på pengar pga fel beteenden. Så sant.

Bokförfattaren kommer också med några bra spartips som jag här citerar vidare från artikeln:

You either have to make more, spend less, or both. His book discusses dozens of blunt suggestions like these: Cut up the credit cards. Give up cable television. Get a cheaper car. Move. Give up your home phone – and get a new cell phone plan. Cut your insurance expense. Give up your high-speed internet connection. Stop eating out. Stop going out. Give up the salon. Drop the gym membership. Stop smoking. Sell stuff, “including the DVD collection.” (And perhaps the exotic birds, too.) He also has sensible advice about how readers can upgrade their skills and earn more.

På detta tema berättar Alexander Green om hur hans familj skulle ge julklappar till ett fattig familj. När de kom till huset såg de travar av DVD:er och dyra husdjur.

Klart att man får slut på pengar innan julafton om man gör av med dem frivilligt på nöjen redan långt innan jul. Många fattiga är det synd om, men inte alla för de är bara ”fattiga”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *