Benrekord och ett par goda råd

Äntligen! I den där benpressmaskinen jag tjatar om tog jag äntligen personbästat 270 kg.

Därefter fick jag lite hybris och provade på 275 kg, men kunde inte rubba det. 270 kg var tungt, men inte så där vansinnigt på gränsen till att misslyckas, därav min vilja att mot alla odds prova på ännu tyngre tyngder. Gjorde istället 5 lyft på 250 kg, vilket är bra.

Kom ihåg om uppvärmningen: Först uppvärmning på sedvanligt sätt med lite motionscykel, lite knäböj med lätt vikt och ganska många reps, sedan allt tyngre i maskinen. De två sista uppvärmningslyften var ett på 220, ett på 250, innan jag tog 270. Lite annorlunda vikter, därför skriver jag upp det.

Råd: Kan du hitta ett uppvärmningssätt som passar just dig och gör dig stark – kom ihåg det och kör på det.

Kom ihåg om vilan: Jag har tidigare skrivit lite om att det känts lite i knäna ibland, och om jag inte skrivit om det så har det i alla fall gjort det sista veckorna. Och jag kände mig slitet för en vecka sedan när jag missade på 270 kg. Nu vilade jag mig i form genom att inte träna några lår curls eller extensions eller något annat med benen på hela veckan. Igår kändes allt bra i benen även i vardagen, så det var ett tecken på att jag var utvilad.

Råd: Att träna hårt är inte allt som krävs för att komma i form. Du måste vila också, för det är när kroppen får vila som musklerna byggs upp och blir starkare än innan. Under förutsättning att du äter rätt förstås. Lyssna på din kropps små signaler när det gäller trötthet och vila lagom länge innan rekordförsök.

Raka marklyft 100 kg på alla tre setet kändes okej. Gjorde sen ett fjärde set på 80 kg. Lite vanliga marklyft med 50 kg med många reps gjorde jag också, liksom annat som hör till mitt ben och bicepspass. Inget jag behöver tjata om här och nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *