Maria Sveland är rasist

Grattis kära läsare! Nu är det äntligen dags för ett ”litet försynt” personangrepp igen.

En av kulturvänsterns påläggskalvar, Maria Sveland, erkände för en månad sedan i DN Kultur erkänt att hon är rasist.

Eftersom hennes skrift låg på redaktionella sidor fick hon betalt för att skriva den långa artikeln. Undrar om det kom önskemål från redaktör att hon skulle erkänna sin rasism?

”Jag är inte rädd för påståendet att alla vita är rasister för jag vet att det i viss mån är sant. Som vit svensk åtnjuter jag en rad privilegier som jag knappt ens ser längre eftersom jag tar dem så för givna.”

Dels erkänner hon alltså sin rasism i egna ordalag, dels beter hon sig som en rasist när hon dömer ut en hel folkgrupp bara på grund av hudfärgen.

Att så fördomsfullt generalisera och dra alla individer över en kam ger intrycket av att Maria Sveland är… diplomatiskt uttryckt… å huvudets vägnar lite klent utrustad.

En rad normala feminister och jämställdister kritiserar nu Sveland för hennes rasistiska övergrepp.

Läs t.ex. vad Marika Formgren skrev i Corren:

”Sedan går hon raskt över till att kollektivt skuldbelägga alla män. Hon gör det på ett försåtligt sätt, genom att erkänna att hon som vit är rasist eftersom ’det i viss mån är sant’ att alla vita är rasister. Därefter kräver hon att ’antifeministerna’ på motsvarande sätt ska erkänna sin egen del i kvinnoförtrycket.

Men om en växande grupp invandrare skulle säga att det inte stämmer att alla vita är rasister, vad skulle hända då? När en växande grupp kvinnor säger att det inte stämmer att alla män är kvinnoförtryckare, och att de inte delar feminismens världsbild, då vet vi vad som händer – dessa kvinnor blir osynliggjorda av feministerna.”

Eller vad Anna Ekelund skrev om bitterfittorna:

”Idag lever den sorten mest kvar på DN:s kultursidor, bland annat i form av den politiskt deprimerade Maria Svelands ständiga malande – hon som står kvar på bitterfittestadiet och mest bråkar om den enorma strukturella orättvisan i att pojkvännen inte sätter igång diskmaskinen så ofta som tjejen vill.

Maria Sveland försöker med näbbar och klor hålla fast vid att världen är en plats där kvinnor i grunden är goda medan män är onda. Hon är så förtjust i sin dystopi att hon inte låter någon närma sig den med kritiska frågor och motbevis. Och är man så paniskt rädd för mothugg är det ofrånkomligt att hindra utvecklingen och i stället stå och stampa på samma fläck.

Rutinfeminismen är en slags stalinism, den har auktoritära drag och förutsätter låsta förhållanden och tydliga fiender. En rutinfeminist vägrar förstå att människan är fri att ställa sig utanför strukturerna och betrakta dem på avstånd för att hitta nya angreppssätt.”

Traditionellt så är det bland rasister och vänsterextremister som generaliseringar och fördomar är värst. Det är därför lätt att hålla med om att den mossiga rutinfeminismen är en sorts stalinism, alltså hårdkokt diktatorisk kommunism.

De mest ojämställda och fördomsfulla feministerna finns ju som bekant bland extremvänstern. Där frodas ofta sexism i form av misandri, hat mot män. Att Maria Sveland till skillnad från oss andra  ägnar i princip hela sitt yrkesliv åt detta gör henne även till en könsrasist.

Bahareh Andersson upplyser helt korrekt om att det finns nackdelar och problem även inom andra kulturer än Maria Svelands vita ras.

”Jag har också varit deprimerad, fast vi ligger sömnlösa av helt olika skäl. Min sömnlöshet beror på att i vårt socialt välutvecklade och ekonomiskt stabila land könsstympas vissa ungdomar och jag kan till och med läsa i DN att ”Flickor med rötter i hederskulturer kan av svenska gynekologer få rådet att sticka sig i slidan för att få blod på lakanet på bröllopsnatten.”

Jag får även ont i magen när jag läser i SvD hur hatet växer från fundamentalistmuslimer mot icke muslimer eller när en aktiv verksam medlem i en organisation som får statligt bidrag ger rådet att otrogna kvinnor ska hederspiskas.

’Homosexualitet ska straffas med döden, muslimer får inte bli vänner med ickemuslimer, kvinnor bör inte inleda samtal med främmande män, och i val ska muslimer helst rösta på andra muslimer’.

Ja, då är mina mardrömmar tillbaka från mitt gamla hemland, Iran.”

Det finns för- och nackdelar med alla utseenden och kulturer och därför måste jämställdhetskampen drivas åt alla håll, inte bara ett enda. Människor är individer och olika.

Synd att Maria Sveland inte verkar kunna inse det utan i artiklar och böcker generaliserar och tror att alla med en viss hudfärg är på ett visst sätt och att alla andra är på ett annat. Hennes rasistiska fördomar påminner starkt om de som Anders Behring Breivik har.

En tanke kring ”Maria Sveland är rasist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *