Dagens stora håriga ”VA?”

Läser en massa konstigt om hår i DN.

”Samtidigt är vaxad rygg och rakad pung en norm för unga storstadsmän.”

Va? Jaha. Vaxad rygg? På min bröstrygg växer det inget hår alls. Raka kulpåsen? Är det manligt att ha lika lite hår där som en liten unge?

”Och män tycks påverkas av vad de ser när de duschar efter innebandyträningen. Många tänker nog ”jaha, har han rakat sig där nere, då är det okej”, säger Karin Fahlström.”

Va? Rakar sig andra män bara för att andra män gör det? Grupptrycksrakning eller ”jag vill inte vara sämre”? Fattar nada. Kommer det önskemål från en partner kan man beakta det kanske, men bara genom att titta på andra män???

Personligen skulle jag skämmas om folk började tro att jag gör något bara för att andra också redan gör det. Som om man rättade in sig i ledet och tog efter bara för att vara lika.

”På Barber & Books pratar de manliga kunderna gärna om kroppsbehåring i stort. Håkan Ström uppfattar ett stort intresse för detta hos sina kunder.

–?Det är okej i dag att hålla koll på kroppshåret utan att anses fjollig. Men jag kan tycka att den yngre generationen är lite för fixerad. Det är ju inte meningen att de ska gå runt och må dåligt över att de är födda till män. Lite hår har ingen dött av. Men visst, har man kroppspäls som liknar en polotröja så kan jag förstå att man vill göra något åt det, säger han.”

Kroppspäls som liknar en polotröja? Tänkte han på Özz Nujen eller??
🙂

Antyder han att det finns yngre män som går och mår dåligt över att de är män med hår på kroppen?  Det vore i så fall galet och onödigt att må dåligt av något sådant naturlit, man ska vara stolt över att vara man (precis som att kvinnor ska vara stolta över att vara kvinnor). Däremot vore manlig hårnoja inte oväntat i tider av aggressiv hatisk vänsterfeminism.

”Allt fokus på skägg och skötsel av kroppshår har även drabbat hårlösa män, menar Cecilia Wallquist.

–?Det kan vara jobbigt för män i 40-årsåldern att inte ha någon kroppsbehåring – något som förknippas med virilitetsidentiteten. Det betyder att många män i dag vägrar att bära shorts om somrarna eller tröjor som avslöjar en slät kropp. De avstår från att duscha med andra, och det kan gå så långt att de undviker sexuella relationer.”

Så yngre män kan må dåligt av att vara håriga mår lite äldre män dåligt av att inte vara håriga? Va? I tider av vaxade ryggar och intimvaxning säger väl inte 40-åringar nej till sex bara för att de saknar hår??

Hårresande att höra.
🙂

Själv tycker jag mig inte känna igen mig i artikelns bild av män. Jag har det hår jag har på det sätt jag vill, bara för att jag just vill det. Inte för att någon annan vill något eller har på något (annat) sätt.

Tjuren Ferdinand går sin egen väg, så att säga.
🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *