Inga Wernersson ser inga problem

Rapport rapporterade 19:37 igår om bristen på jämställdhet i skolan. Först upprepade man det välkända att pojkar missgynnas så att de får 10 procent lägre betyg än flickor. Sedan (26 sek in i klippet) fick en sexistisk kvinna uttala sig oemotsagd:

”Jag ser inte något problem överhuvudtaget. Det finns ingen anledning att anta att pojkarna plötsligt inte skulle få, när dem är högpresterande, något av de välbetalda jobb som dem har och dem positioner som dem har. ”

Säger Inga Wernersson, professor i pedagogik. Trots hennes professur verkar hon alltså tro att skolpojkar har välbetalda jobb?! Och högpresterande är dem väl inte om de har lägre betyg än flickor? Det låter inte särskilt pedagogiskt eller jämställt uttryckt…

🙂

Reportern säger sen att flera könsforskare de intervjuat tycker att det är onödigt stort fokus på könsskillnaderna i betyg. Det hade genuspajsarna säkert inte tyckt om tjejerna fått lägre betyg, men nu när pojkarna får lägre betyg så tycker vissa tydligen att problemet riskerar att ta fokus från flickor med låga betyg. Sic!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *