Fotbollskillar som barnafödare?

”Manliga fotbollspelare verkar vara extra känsliga för smärta. Undrar hur det hade sett ut och låtit om dom kunnat föda barn?”

Komikern Hasse Brontén kommenterar alla filmande fotbollssnubbar på Twitter.

Visst lönar det sig att överdriva skador på fotbollsplanen, men inte alltid. Jag läste om en vetenskaplig undersökning där de kommit fram till att en majoritet av alla spelavbrott på grund av skador/smärtattacker på planen var fejkade. Låter rimligt, har man så ont ena sekunden och sen kan spela som om inget hänt sekunden senare måste det väl vara lite fejk.

Italienska landslaget har ju t.ex. en övning på träningarna när det gäller att fejka fällningar skador.
(nedladdningsbart filmklipp från FT:s roliga sportklipp)

2 tankar kring ”Fotbollskillar som barnafödare?

  1. Ester

    Det är lustigt det där, att barnafödande liksom har blivit standardmåttet på stark smärta. Jag ser riktigt fram emot att få barn, för efteråt kommer jag att veta hur min migrän förhåller sig. Är den värre än att föda så kommer ingen mer kunna säga till mig att ”det är ju bara lite huvudvärk”…

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    Huvudvärk är minsann inget att kalla lite. Min huvudvärk kommer i nacken och gör att jag tappar ork och livsglädje, ljuskänslighet känner jag också igen. Lyckligtvis har jag ingen migrän, det måste vara hemskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *