Veckans censurhat

EU-kommissionen har censurerat en rapport om mäns hälsa, enligt SR:

”I forskarnas ursprungliga version fanns avsnitt om erektionsproblem, skilsmässor och män som våldsoffer med, uppgifter som alltså inte finns med i den slutgiltiga rapporten.

Svend Aage Madsen, forskningschef på Rigshospitalet i Köpenhamn som står bakom den ursprungliga studien kallar tilltaget ”systematisk censur”.”

Tänk om situationen varit den omvända, att kvinnors ohälsa censurerats? Då hade den ojämnställda vänstern fyllt kultursidorna med hatiska rapporter om ”gubbväldes sexcensur”. Nu tänker jag inte börja mala om kärringvälden och sänka mig till den nivån. Det behövs inte, för det räcker med att citera Avisen som citerar Politiken:

”Det socialdemokratiske medlem af Europaparlamentet Britta Thomsen har ofte oplevet modstand fra katolske EU-lande, når det gælder kvinders ret til abort og prævention samt homoseksuelles rettigheder.

– Der er en tydelig rød tråd i, hvilke emner der er fjernet, og det er noget, vi skal reagere på, siger Britta Thomsen til Politiken.”

Det verkar alltså inte handla om sexism, utan religion. Inte pest, utan kolera. Religiösa har i alla tider varit livrädda för preventivmedel och sex och att folk ska få hjälp och vägledning inom det området. Är gud/allah en sexfobiker eller nåt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *