Korkad Afghanistanpolitik

En rad föreningar som vi kan kalla för vänsterpajsarna delade ut papperslappar i Farsta Centrum inför Hillary Clintons Sverigebesök för några veckor sedan. De ville ha en manifestation mot hennes besök i Sverige, stod det på lappen.

Därefter följde flera riktigt korkade saker – ett urval:

* Krav på att alla trupper omedelbart lämnar Afghanistan.
Om de menar de pakistanstödda talibanernas trupper så vore det ett rimligt och sunt krav. Men nu menar vänsterpajsarna tyvärr att soldater som försöker stoppa talibanerna från att bränna ned flickskolor och begå andra brott mot mänskliga rättigheter.

* ”Att krigshoten och ockupationerna mot länderna i Mellanöstern upphör”
Ja, vänsterpajsarna tycker säkert det är bra att låta the dirty dog Bashar al-Assad våldta barn. De var säkert emot att Libyen befriades från Khadaffi ockskå. Klassisk extremvänsterpolitik att inte vilja blanda sig ”andra länders kulturer” när det handlar om vänsterdiktaturer. Kommunister har historiskt sett aldrig brytt sig om mänskliga rättigheter.

* ”Alla svenska soldater hem från Afghanistan nu”.
Ja, att hjälpa talibaner som hatar kvinnor är dem bra på, kommunistsvinen. Vad blir nästa steg, försöka prata med talibanerna och tro på allt dem säger? Naiviteten är stor när det gäller vänsterpajsarnas tilltro till mördare som hatar USA, då verkar nästan allt duga.

Varför har så många inom vänstern svårt att känna solidaritet med folk som slåss för frihet, fred och mänskliga rättigheter? Att våld ibland måste bemötas med våld och inte sosse-gull är tydligen svårt att förstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.