Kvinnor kan….

Dags att börja lära sig maskulint självförsvar? The Independent upplyser om en stor studie som slår in en öppen dörr genom att konstatera att kvinnor kan slåss och är aggressiva. Att kvinnor är våldsammar när det gäller t.ex. örfilar är inget nytt, inte heller att män har lättare att skada när män använder våld. Det intressanta är istället att jämställdheten har kommit så pass långt att studier som inte bara förnekar och förtiger kvinnors våld mot män uppmärksammas i media.

”The study, which challenges the long-standing view that women are overwhelmingly the victims of aggression, is based on an analysis of 34,000 men and women by a British academic. Women lash out more frequently than their husbands or boyfriends, concludes John Archer, professor of psychology at the University of Central Lancashire and president of the International Society for Research on Aggression.

Male violence remains a more serious phenomenon: men proved more likely than women to injure their partners. Female aggression tends to involve pushing, slapping and hurling objects. Yet men made up nearly 40 per cent of the victims in the cases that he studied – a figure much higher than previously reported.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.