Adwords – avstängning tur och retur

28 juni stängde Google Adwords av farbrortorsten.com och alla annonser för att driva besökare till sajten stoppades. Orsak var brott mot de så kallade arbitragereglerna.

1 juni förklarar Adwords support per mejl att de kunde ”se på er hemsida att ni har väldigt mycket annonsering på er hemsida. Ni behöver ha mer unikt innehåll som skapar ett värde för användarna.”

Dagarna senare flyttade Farbror Torsten ned tre adsenseenheter lite längre ned på startsidan, och på första sidan för roliga bilder samt vackra bilder. Lite textannonser togs även bort från vänstermenyn.

13 juli. Adwords skriver brev: ”Vi har goda nyheter! Vi har granskat din webbplats på nytt och sett att följande webbplats följer vår annonseringspolicy:”

Farbror Torsten togs alltså till nåder utan att ha begärt ny prövning, bara flyttat ned några annonsenheter något. Tack Google.

Men det är lite förvirrande då Adsense-teamet via autogenererade mejl uppmanar till fler annonsenheter på ett antal sidor. Har jag för mycket eller för lite eller för synlig reklam?

Återstår att se om sajtens intäkter sjönk mer eller mindre än annonskostnaderna under de två veckorna det inte köptes klick.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *