Lura dig till bättre träningsresultat

Tydligen går det att lura sig till bättre kondition

”Forskare vid brittiska Northumbria Universitet har i en ny studie bevisat att det går att öka sina prestationer med upp till fem procent genom att lura hjärnan. Upptäckten hoppas de nu kunna använda för att få fram fler brittiska OS-medaljörer när mästerskapen avgörs på hemmaplan nästa sommar.

I studien lät forskarna elitcyklister tävla mot en datoranimerad motståndare, en slags avatar. Forskarna påstod att avataren körde på exakt den tid som var den mänskliga cyklistens personliga rekord. Men i själva verket cyklade avataren 1 procent snabbare än det personliga rekordet.

Trots det lyckades elitcyklisterna i experimentet genomgående vinna över sina datoranimerade konkurrenter. Orsaken var, enligt forskarna, att det tycks finnas en energireserv i kroppen som inte utnyttjas fullt ut.”

Kanske skulle jag försöka lura mig själv att jag är starkare än jag är på gymmet? Men det låter ju lite farligt att lassa på fler kilo än vad jag tidigare lyft med tanka på att skivstång etc ofta är rakt  ovanför skallen eller bröstkorgen….

Självlurendrejeri kan nog bara hjälpa dig plåga dig energi- ochuthållighetsmässigt, inte råstyrkemässigt. Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.