Stark betyder inte besvärlig

”Folk är rädda för kvinnor som är starka och syns. Män vill hellre ha någon som är mindre besvärlig än en aktiv kvinna.”

Säger alltså justitieminister Beatrice Ask. ”Folk” är inte alls rädda för starka kvinnor, tvärtom. Det där är bara en fördom, eller möjligen okunnighet.

Det finns dessutom ingen direkt koppling mellan att vara stark & synlig kontra att vara besvärlig. Varken män eller kvinnor vill väl ha överbesvärliga gnällspikar som partner? Det är ju inte en jämställdhetsfråga, utan handlar mer om allmän hyfs. Såvida inte Ask menar att stark betyder envis som en dåre utan att vilja ta hänsyn till andra förstås, den typen av styrka vill väl ingen behöva bli utsatt för?

Kanske är Ask själv bara besvärlig och inte stark? Ask är ju ökänd för att en gång ha sagt sig vilja hänga ut icke dömda personer offentligt. Detta trots att man ska vara betraktad som oskyldig tills motsatsen bevisats i domstol. Tur hon tog tillbaka det uttandet sen.

Nu är det dags att raljera utan större eftertanke:
Att sen Beatrice Ask lyckades få partikollegan Christer Wennerholm att efter deras förhållande komma ut som homo låter inte som ett gott betyg… Lite som Måns Herngren som fick Bajsa Färgkvist att börja ligga med tjejer istället.

”Politiker och blöjor ska bytas regelbundet. Och av samma anledning.”
🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *