Foliehattar, elallergi och annan paranoiabluff

Det finns new age liknande rörelser som har dragning åt det religiösa hållet på det teknikfientliga viset. Tekniken går framåt, men det gör skräcken för den också.

Är du så paranoid och/eller rädd för att någon ska övervaka dig att du har på dig en foliehatt gör du faktiskt bort dig. Amerikanska MIT har forskat på saken och enligt IDG:s artikel så både hjälper och stjälper foliehattar:

”Man fann att foliehattarna visserligen dämpade radiosignaler, men också att vissa frekvenser i stället förstärkes. De råkade sammanfalla med radioband som är reserverade för myndighetsbruk i USA, varför forskargruppen drog slutsatsen att hattarna egentligen förbättrar myndigheternas kränkningsmöjligheter.”

Det här med övervakning är tydligen förekommande även i Sverige. Eller som Jörgen Städje berättar:

”En gång för många år sedan blev jag uppringd av TV Söder, en lokal tv-station på Södermalm i Stockholm. De skulle ha ett pratprogram om den farliga strålningen och ville ha med mig som sakkunnig.

Det visade sig vara mest tanter i studion som alla hade någon form av övertygelse om att staten/CIA/Säpo var ute efter dem och att de hade fått en sändare inopererad i hjärnan så att sagda myndighet kunde läsa deras tankar. Jag undrade först när sändaren skulle ha opererats in. Under nattsömnen förstås, blev svaret.

Därefter blev mina frågor lite mer näsvisa. Hur kunde Säpo operera in sändaren utan att det blev några ärr? De hade kanske någon operationsteknik som resten av den medicinska världen inte kände till?

Tanterna började ilskna till. Jag påpekade att vi ännu inte vet hur tankar formas i hjärnan och än mindre hur man ska tolka signaler i medvetandet, men det var naturligtvis helt irrelevant. Säpo kunde minsann.

Jag ville veta hur Säpo bar sig åt för att byta batterier i sändaren, men även den frågan föll på hälleberget. Det blev ganska mänga hårda ord och nyp och knuffar och efter sändningen var det ingen av paranoikerna som ville tala med mig. Jag blev i stort sett utjagad ur studion. ”

Fascinerande. Allt som har med el, magnetism, radiovågor och frekvenser kan få folk att med en religiös typ av tro hävda att det blir sjuka, övervakade eller styrda (via exempelvis psykotronisk strålning). Även elallergi:

”Men elallergi då, kan man vara överkänslig mot el?
– Där har blindtester inte heller kunnat påvisa något, men med mycket elapparater i ett rum uppkommer andra faktorer som kan påverka människor, som att luften blir väldigt torr. Det troliga är att de upplevda symptomen skapas av människors föreställningar. Vi är väldigt duktiga på att se samband och i bland ser vi samband som inte existerar. ”

Skönt att inte behöva bli elallergisk av min nya dator.

Det går tydligen att tro på vadsomhelst och bli sjuk av det. Människor må vara relativt smarta, men allt har tydligen en baksida full av risker och nya problem. Jag kanske skulla göra som många andra och börja tillverka och sälja foliehattar och annat för att slå mynt av dumheterna.

7 tankar kring ”Foliehattar, elallergi och annan paranoiabluff

 1. Peter Hajdu

  Kanske var de test personer av underrättelse tjänst . Ingen operation utan en strålning skickas mot huvudet och på ett data skärm går att läsa tankar rörelser i huvudet . När man tänker då pratar man i princip fasti det tysta och dessa rörelser läser de av . Idag har tekniken gått över vad vi människor får göra . Det är troligen militert hemlighet idag men kanske man kan hitta liknande aparater i sjukhus eller i några andra speciell klinik där man pratar med personen på så sett att personen bara tänker . mvh

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Den dag de kan stråla och se tydligt på en skärm vad någon tänker behöver inte militärer och undersättelsetjänster ägna sig åt stenårda förhör och tortyr. Således finns ingen användbar teknik för tankeläsning än eftersom de gamla hårdhänta metoderna är så vanliga överallt, även i USA.

 3. Peter Hajdu

  Det kan finnas flera olika metoder hur de får fram information . Kanske hos gamla tanter tar de inte i hård handskarna utan läser bekvämt av deras tankar .

 4. Elakingen Inläggsförfattare

  Tydligen inte terroristmisstänkta heller, eftersom de kör med Gitmo och de förhörsmetoder som finns där istället för obkväm tankeläsning.

 5. Jörgen Mikael Löv

  Vad var det jag sa 🙂

  ”Babylon the Great is destroyed in the Book of Revelations…..
  http://yahushua.net/babylon/liberty/whore.htm

  Vem bryr sig om dig nu och dina tyckanden, en ”stackars kille” som söker tröst i bekräftelse över internet från andra stackare han inte respekterar eller någonsin kommer bli hjälpt av.

  Sök Gud inom dig, hjälp en broder eller syster och dra ned på onanerandet, så går det bra för dig med 😉

 6. Elakingen Inläggsförfattare

  Elallergiker är det säkert synd om. Som du verkar vara inne på är allergi mot el något mentalt, ungefär som utbrändhet och depression. Min avsikt med inlägget var att kalla fysiskt orsakad elallergi för bluff via citatet i fråga. Däremot inte den upplevelse som elallergiker har.

 7. Tant

  Vi måste alltid vara noga med att drygt och aggressivt baktala det vi inte vet. Det gör att andra kan avgöra hur okunniga vi är – Ju mer vi inte vet desto säkrare är vi på att vi har rätt och att andra har fel. Själv vet jag att ALLA överkänsligheter, inte bara elöverkänsligheter, är vekhet och beror på att man inte har fått ordentligt med stryk som barn – eller vuxen. Jag kastar jordnötter på dem som tror att de är nötallergiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *