Så löste jag problemet med Twinglys instruktioner

Jag vill (även efter temabytet på den här bloggen) kunna fortsätta skämmas över hur få inlänkar jag får. hade problem med att få Twingly-rutan att fungera. Det gick varken med den gamla koden eller nu från Twinglys instruktioner. Där under basic setup står det att koden:

<script type=”text/javascript” src=”http://eu.widgetdata.twingly.com/scripts/widget/twingly.widget.2.0.3.min.js”> </script>

…ska vara före body-taggen och instruktionerna för koden där jag vill ha blogstream-widgeten ska se ut så här:

<div id=”tw_link_widget”>
<a href=”http://www.twingly.com/”>Twingly Blogsearch</a></div>

Det fungerade inte. Konstigt nog inte min gamla kod heller. Bara för att jag bytte theme, tema, för min wordpressblogg så funkade det inte. Det fortsatte att funka precis som tidigare så fort jag bytte tillbaka till mitt gamla tema som följde Twinglys andra (?)instruktioner för widget, men vad hjälper det när man vill byta (och inte orkar lusläsa långa jobbiga instruktioner och lära mig javaskript)?

Vad göra när inget funkar? Jo, då går man dit där det fungerar. Jag surfade till Med Örat Mot Rälsen och helt enkelt tittade hur html-koden där såg ut. Carl har ju en fungerade Twinglywidget. Till min förvåning funkade det att helt enkelt stjäla koden och bara ändra den del av koden där hans blogg-url står och skriva in min istället. Så här ska det se ut:

<div  class=”twingly_widget”> <a href=”http://www.twingly.com”>Twingly Blog Search</a>   <span class=”query”>link:http://elak-javel.farbrortorsten.com/ sort:published </span><span class=”count”>5</span> </div>
<script src=”http://static.twingly.com/jsapi/1.0/twingly.js” type=”text/javascript”></script>

Observera att både En Elak Jävel och Med Örat Mot Rälsen nu i strid med Twinglys instruktioner har även sista javaskriptet (de två sista raderna ovan) direkt där Twingly-rutan ska vara, inte precis före body-taggen i html-koden. Dessutom kör vi med version 1.0 istället för 2.0.3, om jag tolkar skriptcitaten ovan rätt.

Märkligt det fungerar endast när man inte följer vissa instruktioner…

Dessutom, varför finns det ingen Twingly blogstream-widget på twingly.com? Tror de inte på deras egen produkt?!
🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *