Nytt tema på bloggen

Bloggen har fått nytt theme, tema. Den nya temat Twenty Ten ändrar utseendet för En Elak Jävel något, vilket inte är någon förbättring än. Däremot blir det en stor förbättring ur ett rent SEO-perspektiv. Mitt gamla tema Revolution Code Blue gjorde samma misstag som WordPress Default och Twnty Eleven och många andra teman, nämligen att alla blogginlägg visas i sin helhet på startsida, i arkiv, i kategori, i alla taggar etc.

Problemet är att då indexerar Google samma text (inlägget) på flera ställen – och vilket ska då rankas högst? När jag sökte i sökrutan uppe här till höger kunde samma inlägg dyka upp i SERP:en (Search Enginge Result Page) 5-10 gånger.

Med temat Twenty Ten finns enkelt uttryckt varje inlägg endast i sin helhet här på startsidan och på varje inäggs egen sidan, alltså den du kommer till om du klickar på rubriken ”Nytt tema på bloggen” här ovan.

I taggar/etiketter och kategorier ser du bara inledningen och en ”Läs hela inlägget”-länk för att komma till inläggets egen sida.

Mindre så kallat duplicate content alltså.

Nu finns det tyvärr bara en högerkolumn, men det är samma material där som tidigare. Ska försöka snygga till saker och ting successivt framöver. Något mer temabyte behöver jag förhoppningsvis aldrig göra. Detta ska vara en engångseffekt för att sortera bloggens data bättre och få den mer sökmotoroptimerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *