Varför störtregnar det alltid på Södermalm?

Lagen om alltings jävlighet pissar mig i fejset mer än vanligt vissa dagar. Som idag. 🙁

  1. Jag misslyckades till min förvåning med att pumpa bakdäcket. Först pyste det bara bredvid, sedan orkade jag inte trycka in lyften i den halvtomma däcket. Jag tog i och blev svettig och fick lite ont i handen, där jag haft ont sedan jag föll som en fura i aschelfalten och polerade den med min kropp.
  2. Det var sol med stackmoln söder om söder, men kring Globen och norrut regnade det. Finns det minsta moln på himlen regnar det nästan alltid på Södermalm i Stockholm när jag är där.
  3. Det var mer vägarbeten än vanligt så det blev förstås mer omvägar och därmed längre tid i regnet.
  4. Dessutom blev det längre tid med nästan tomt bakdäck. Sa jag att det går tyngre att cykla då?
  5. Självklart slutade det regna så fort jag kom fram till Medborgarplatsen för att äta. Är jag inomhus är det fint väder även på Söder, minsann.
  6. Givetvis kom det en liten skur till sen jag kommit ut från Louis och pastamaten. Detta gjorde dock inget, för det var så lite.

Varför så mycket regn på Södermalm? Vad är det för skitställe och regnhåla? 🙂 Det är inte första gången det regnar på mig när jag ska in till Gunnels och få cykeln fixad.

En annan gång i somras såg jag på lokalnyheterna om översvämningarna på Söder efter en regnskur, trots att det varit uppehåll hela dagen söder om söder där jag lyckligtvis bor. De visade TV-bilder på en cyklist som cyklade i decimeterdjupt vatten och fick till slut ge upp…

Jag minns för ett par år sedan när jag skulle äta lunch på Jimmys Steakhouse och det störtregnade så vattnet steg upp över trottoarkanterna. Det var uppehåll när jag gick hemifrån, men väl på Söder så var det syndafall….

I vart fall fick jag idag cykla även tillbaka hem, då Gunnel trevligt nog bytte pedaler åt mig medan jag tog en promenad på 35 minuter. 185 kr för att slippa rundtramp via livsfarliga klossar, vilken känsla att cykla hem med pedaler och välpumpat bakdäck.

Synd bara att det gör ont i vänster lårmuskelfäste när jag går ned i trappor eller joggar. Alltid är det något som gör ont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *