Det luktar spam

Först fick Farbror Torsten detta mejl:

Hej,

Mitt namn är Peter Karlsson och jag skulle vilja berätta hur din farbrortorsten.com kan ranka ännu bättre än den gör idag på Google.

Jag jobbar för SEOSITE med sökmotoroptimering. Under ett jobb för en av mina klienter fann jag din emailadress. Jag bestämde mig att kontakta dig så fort jag kunde.

Om du är intresserad skickar jag dig gärna mer information och all detaljer som behövs för att öka din sidas auktoritet på sökmotorerna.

MVH

6 minuter senare fick han detta:

Hej,

Mitt namn är Johan Svensson och jag skulle vilja berätta hur din farbrortorsten.com kan ranka ännu bättre än den gör idag på Google.

Jag jobbar för SEOSITE med sökmotoroptimering. Under ett jobb för en av mina klienter fann jag din emailadress. Jag bestämde mig att kontakta dig så fort jag kunde.

Om du är intresserad skickar jag dig gärna mer information och all detaljer som behövs för att öka din sidas auktoritet på sökmotorerna.

MVH

Johan Svensson

Båda mejlen är identiska, dels med varandra och dels med de mejl jag fått tidigare till andra webbplatser. Med i brevet var också länk till deras respektive siter. Det var med andra ord olika webbadresser, men exakt samma brev och syftet med siterna verkade vara identiskt…

Nuff said.

Den gång jag svarade handlade det om 3-vägsbyten av länkar. Det blev inget då och blir inget nu. Relevanta länkbyten må vara en sak, och till och med trevägslänkar kan kanske funka, men när Grabbarna Grus skickar opersonliga brev på det här viset känns det lite ointressant för just mig…

Inget personligt, men – nej tack till samarbetet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *