Testa dig – Democrat eller Rapepublican

Testa dig själv var du står politiskt i det amerikanska presidentvalet.

Moderat demokrat är tydligen det jag är i det stora hela:

Tydigen är jag helt sjukt liberal i de sociala frågorna. Ingen rapepublican alltså. När det gäller familjepolitik vill jag inte staten ska lägga sig i vilka kön de som gifter sig har, för det är moraltanternas jobb. Sjukvård vill jag onekligen att många ska kunna ha råd att få, men inte till vilka skuldsättningar som helst för staten.

När det gäller ekonomi är jag det man i USA kallar konservativ, alltså att man vill behålla libertarianska idéer, de vi i Sverige kallar nyliberala. I Sverige hamnar jag här alltså någonstans i närheten av de gamla härliga Moderaterna, även om jag tycker de är alldeles för vänster nuförtiden. I alla fall i retoriken.

Jag fick via i en undersökning på Facebook för ett par veckor sedan frågan hur jag ska rösta i amerikanska presidentvalet 2012 och om jag ska rösta. Tokarna frågade precis som om jag vore amerikan eller nåt.

Klicka på skärmdumpen för att se hela. På pin tjyv svarade jag att jag skulle rösta, fast jag inte kommer att få. 

Slutsatsen är att detta test stämde ganska bra överens med min tidigare framtestade politiska kompass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *