Expert – ”vi är inte vad vi heter”

Komikern Hasse Brontén twittrar om Experts konkurs på grund av prispress och hård konkurrens.

 ”Jobbigt att kalla sig ”Expert” och sen gå i konkurs. Det bevisar ju liksom motsatsen.”

Experts gamla slogan i marknadsföringen var ju ”vet är vad vi heter”, vilket jag brukade parafrasera eller vad det heter och kalla ”vi vet vad vi heter”. Nu här Expert kånkat verkar det som att min version stämmer bättre. Experter på att tjäna pengar var de inte, men säkerligen visste de vad de hette ändå.
🙂

Synd på Expert Farsta, som var bra sist jag var där.

4 tankar kring ”Expert – ”vi är inte vad vi heter”

 1. Carl

  De föll offer för det där att tjäna snabba pengar på att sälja så billigt som möjligt istället för att leva upp till sitt namn och sälja lite dyrare med lite mer exklusiva varor som håller bättre och längre. Nu får de betala priset. Jag sörjer inte Experts undergång, däremot lider jag med de anställda som lurats av sin arbetsgivare. Men det kommer nya aktörer, som det ska göra i en fri ekonomi (det borde vara en fri ekonomi i alla fall).

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Onekligen har det varit en vansinnig priskonkurrens i branschen. Bra för konsumenter kanske, men som du skriver dåligt för de anställda.

 3. Socialliberal

  Detta är en del i en plan från Media-Markt sida; elektronikbranchens motsvarighet till den brända jordens taktik; man säljer med förlust år efter år och låter mindre konkurrenter dö sotdöden (jag misstänker skarpt att Siba står nästa) och schockhöjer priserna efteråt. En polare från Tyskland berättade att i hennes område, som tidigare hade mängder av lokala kedjor, mindre idkare och nichhandlare har i princip försvunnit, och det enda som finns kvar är Media-Markts gigantiska röda köplada i förorten.

  SJ tog död på utmanaren BK-Tåg i slutet av nittiotalet med samma taktik; de körde helt sonika X2000 tågen med förlust, och betalade medvetet överpriser till dåvarande Banverket för att lägga rabaraber på alla sträckor, så bara de magraste fanns kvar, som man lämnade kvar med flit.

  Fusk sa Bill. Markandsmanipulation sa Bull.

 4. Elakingen Inläggsförfattare

  Någon form av långsiktig strategi ligger säkert bakom. Frågan är bara hur stora prishöjningarna blir när antalet konkurrenter är tillräckligt få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *