Nytt träningsprogram på G

Jag hade en PT-timme med Kristian igår, och för att jag ska komma vidare ska jag ändra på mitt upplägg. Efter att ha gått framåt en del med en massa tunga lyft har jag sedan i somras och cykelvurpan kört fast lite. Variation har alltid varit det som fått mig att gå vidare i utvecklingen och det blir nog så nu också.

  1. 2 veckor med 12 reps/lyft per set.
  2. 2 veckor med 8 reps per set.
  3. 2 veckor med 4-6 reps per set.
  4. 1 veckas vila.
  5. Maxa på allt under ett par pass.

Så får vi se hur kroppen reagerar på det. Det handlar om att bygga muskelvolymer och inte bara träna råstyrka. Volymer hjälper mig att bli stark också. För att orka alla lyft blir det lättare vikter. 

* Jag ska även tänka på att i låga rodd dra handtaget ända fram till mig, till touch så att säga. Annars missar jag axlarna, vilket jag slarvat med.

* I chins (lat pulls) sittande i dragmaskin ska jag toucha mig högt upp på bröstkorgen, även här för att få med axlar.

Jag har ganska starka latissimus dorsi, och har kört mycket med dem när jag tränat och mindre med annat jag troligen missat. Som romberna och trampetsmusklerna.

* I marklyft ska jag tänka på att inte ha skivstången så långt ifrån mig. Ovanför skosnörena när jag börjar. Jag måste även undvika att böja på benen så knäna är framför tårna, det är bättre att vara mer baktung. Skivstången ska åka rakt upp och nedåt, inget fram och tillbaka.

Annars är jag glad att jag tog 85 kg i bänkpress fri skivstång, men orkade inte riktigt 90 kg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.