2012? Nostradamus? Näpp!

En DVD som om den patetiske diktaren Nostradum.. Nostradamus, som lättlurade idioter tror kunde förutsäga framtiden fast han aldrig lyckats, beskrivs så här hos Faktaböcker:

”En jättelik kosmisk kollision, en global miljökatastrof, en religiös, armageddon-liknande uppgörelse eller en mer subtil förvandling – det har spekulerats vilt i vad som kommer att hända den 21 december 2012. En sak är dock säker: om Nostradamus profetia slår in kommer något att inträffa som för alltid förändrar livet på jorden. Gränsen mellan fakta och fiktion kan vara svår att dra och frågan är om det finns några vetenskapliga belägg som styrker profetens ödesmättade förutsägelse. Eller finns det några andra belägg genom historien som talar för att just 2012 kommer att bli ett år i tragedins och undergångens tecken?”

Svaret för de som undrar är nej, det finns inget vetenskapligt som säger att världen ska gå under i år heller. Däremot finns det alltid teoretiska risker, så inom några miljarder år har antagligen supervulkaner, meteoritnedslag eller solen fått världen att gå under minst en gång. Men som sagt – näpp, det blir inte 2012.

Först sa några troende idioter att Nostradamus förutspått att tredje världskriget skulle bryta 1996. Det gjorde det inte. Sedan var det 1999 han sagt hela tiden. Men det blev inget krig eller någon undergång då heller. Nu är det 2012 som några idioter menar att han sagt när det gäller undergången?

Men det är antagligen lönsamt att göra en bok om det, det finns ju många oroliga nötter där ute som med religiös tro på undergången och domedagen och vill måla allt i svarta färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.