Synd jag inte är politiker

Varför är det bara politiker som sossar och sverigedemokrater som kan ta en time out och inte vanligt folk?

Testa det härpå din chef: ”Jo, det är lite tungt på avdelningen nu, så jag tänkte ta time-out.” Eller när det är din tur i kassan på Ica efter jobbet: ”Nej, jag tänker inte betala. Jag har tagit time-out.” Och varför inte säga det till ungarna? ”Den närmaste månaden får ni vända er till någon annan. Pappa har time-out.”

Det var Mona Sahlin som började. Året var 1995, hon var vice statsminister och hon var tänkt att efterträda Ingvar Carlsson som S-ledare. Expressen hade avslöjat att hon hade tagit ut tusentals kronor i kontanter med regeringens betalkort.

Hon hade köpt kläder, hyrt bil och använt kortet privat för tiotusentals kronor. Mona Sahlin och Socialdemokraterna har skickligt fått minnet av historien att handla om två Toblerone, men det gällde alltså privata utgifter på över 50000 kronor, och mycket annat.

Då förklarade Mona Sahlin att hon tog time-out, och gjorde sig oanträffbar i ett femstjärnigt hotell på Mauritius. Med följde assistent och livvakt, och skattebetalarna fick ta notan. Mona Sahlin överlevde politiskt, efter några år i skamvrån.>

Citat från Per Gudmundsson i SvD. 

Jag borde kanske ta time out och sluta betala till min bostadsrättsförening i hopp om att det är helt okej att lite senare komma tillbaka som om inget hänt. Eller inte, för nu är det ju inte politik det handlar om.

Enda sättet att ta time out är från denna blogg, men vem och hur ska jag då reta?

2 tankar kring ”Synd jag inte är politiker

  1. Carl

    Jag undrar vad elaka faster Skatteverket skulle tycka om man tog time-out från att betala skatt?

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    Faster Skatteverket skulle nog ringa Kalle Kronofogde 🙂

    Carl, jag kan inte kommentera inlägg på din blogg eftersom det står att jag behöver Internet Exporer 9. Men det är just den webbläsaren jag har…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *