Andra lyftet lättare än första

Tog idag 110 kg i marklyft. Inte mycket, det finns småtjejer som lyfter 150 kg, men ett rekord är ett rekord även om det som i detta fallet var första gången jag ens försökte.

110 kg var väldigt tungt, men det var första lyftet på 100 kg också. Jag satsade på 100 kg i andra setet nämligen, och de fyra följande repetitionerna kändes lättare. En förklaring till det är att tekniken var annorlunda i första upplyftet. Frågan är bara hur?

I alla fall är 5 reps på 100 kg ett rekord även det. Som nybörjare när det gäller marklyft slår jag rekord på låga nivår.

Jag körde två set med raka marklyft också, även de på 100 kg. Lyckades sen i den halvliggande benpressen få upp 260 kg två gånger. Inte illa, då jag var mör i benen vid det laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *