Överdrivet om barnfattigdomen

Sossen Janne Josefssons granskning i Uppdrag Granskning slog i veckan in en öppen dörr genom att visa att Majblommans, Rädda Barnens och BRIS reklamfilmer när det gäller barnfattigdomen inte var helt sanna.

Reklamfilmerna var helt enkelt reklamfilmer, vilket betyder överdrifter med uppdrag att sälja in ett budskap. Inget ovanligt med det, men förstås ej önskvärt att välgörenhetsorganisationer hittar på att det ska finnas en massa barn i Sverige som svälter och inte har vinterkläder. I princip finns inte sådana barn här, inte ens Dallas på ungdomsgården i Rosengård eller bidragstagande invandrare kunde komma med ett enda konkret exempel på svältande barn.

Att det sen går att definiera barnfattigdom olika gör att det blir lite svårt att dra en exakt gräns för fattigdom. Det kommer alltid att finnas de som arbetar hårdare och mer eller t.ex. tar mindre droger än andra och därmed har mer pengar att spendera på sina barn. Det kommer alltid finns de som klarar av att tjäna och spara mer pengar än andra och det i sig är inget problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *