Var rädd för Rädda Barnen

Kulturskribenter är ofta skräp, men ibland dyker det upp saker med konkret innehåll även på kultursidor. GP har här läsning från 2009 för alla biståndskramande naiva människor.

Sexism, ignorans av könsstympning, plundring av ekonomiska medlem via ”administrativa kostnader” och stora avgångsvederlag, kritik från SIDA i granskningarna, slöseri på bilar och datorer, sannolika mutor, ingen kamp mot det ohederliga hedersvåldet, etc.

”Under min tid hos Rädda Barnen i Mellanöstern förlorade jag mycket av min tro på bistånd, säger Elisabet Brunnberg Johnsson, som också har suttit i organisationens styrelse. Jag ger inga pengar till Rädda Barnen längre. Om någon frågar mig avråder jag.”

Sånt här är värt att tänka på när alla sossar och dumkommunister ropar på ökat bistånd, även om Rädda Barnen själva förstås har en helt annan bild av situationen. Men i det läget så hjälper inte överdriven reklam om barnfattigdomen till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.