I klimatdebatten intet nytt

Jag har inte brytt mig om klimatdebatten på ett tag, eftersom det inte behövts. Hittar plötsligt den här godingen från DN i december, vilket betyder att allt är sig likt:

”Riktigt besynnerligt blev det när den ledande forskaren på sagda institut i Potsdam, oceanografen Stefan Rahmstorf, på en presskonferens i Doha avfärdade frågan om uppvärmningen ändå inte i alla fall tycks ha tagit en paus och förklarade att nej då, med alla faktorer invägda följer den fortfarande de tidigare prognoserna som pekar på en ökning om 0,16 grader per decennium. Den som kan multiplikation inser snabbt att 0,16 grader per decennium inte blir fyra grader till 2060, eller ens på ett sekel. Om Rahmstorf fick några följdfrågor på detta har åtminstone inte jag sett röken av dem i rapporteringen.

I slutet av nästa år kommer den första stora sammanställningen sedan 2007 från FN:sklimatpanel IPCC. Redan nu har ett utkast läckt ut i bloggosfären. Om tonläget är högt? Tja, är snön vit? På några timmar under torsdagen och fredagen kunde man A) läsa att den nya rapporten medger att solens aktivitet har större betydelse än man trott och B) läsa att det gör den inte alls utan befäster snarare ännu tydligare att mänsklig aktivitet är den enda rimliga förklaringen till den uppvärmning som skett. Allt efter behov, så att säga.”

Det blir mycket varmare snabbare än man tidigare trott, men ändå inte. Uppvärmingen har stannat upp, men ändå inte. Solens aktivitet har större betydelse än man tidigare trott, men ändå inte.

2013 lär säkert hålla på i samma stil.
🙂
Gäsp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.