Läsvärt om näthatet del 1

Feministisk härskarteknik. Hanne Kjöller beskriver i DN hur feminister som rasisten Maria Sveland utmålar sig själva till offer hela tiden, vad som än händer.

”Stagnation, intolerans och tolkningsföreträde är feminismens främsta fiender. Inte sakkritik.”

Skriver alltså Kjöller, som citerar den förvirrade Svelands beskrivning av hur hemskt det är med det största som kan hända en människa – nämligen att bli förälder:

”Min kropp har varit med om ett krig och nu är den ockuperad av en främmande makt.” 

Att sen Kjöllers text innehåller ett citat från en av Sveriges sämst klädda, Johan Hakelius, är ren bonus. Så här sexistiskt och raljerande skriver han om matlagningshysterin:

Kakan måste smaka bittrare än Maria Svelands underbyxor.”

Jag tycker lite som Åke Ortmark, offentliga personer får stå ut med en hel del förolämpningar. Jag själv är beredd att stå ut med förolämpningar i kommentarfältet här nedanför.

2 tankar kring ”Läsvärt om näthatet del 1

 1. Peter

  För ungefär ett år sen hade debattören Pär Ström en pubkväll på Södermalm för sina bloggläsare. När de (ca. 30) sitter där rusar Maria Sveland in med ett antal (ca. 50) sympatisörer och hotfullt anklagar alla för ett antal saker, främst att vara emot feminismen. Att hon nu skrivit en bok om hat mot främst kvinnliga feminister är kanske den mest tydliga dubbelmoral som jag sett. Och media hänger på utan att göra research och utan att ifrågasätta hennes eget agerande.
  Jag tycker det är mycket märkligt men kanske inte så förvånande.

  P.

  http://genusnytt.wordpress.com/2012/03/06/feministisk-invasion-pa-jamstalldistisk-pubtraff/

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Jag minns när Sveland för ett par år sedan var gäst i Gomorron på SVT och hon förklarade bestämt att hon ville vara ett utsträckt långfinger åt kärnfamiljen. TV-Marianne frågade inte ens varför Sveland uppenbarligen hatade att folk träffar varandra, blir kära och bildar familj. Istället gick TV-ankaret vidare i diskussionen.

  Ja, det är märkligt att journalister inte ställer frågor ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *