Läsvärt om näthatet del 2

Det finns många vänstervridna tyckare i media som gråter krokodiltårar över det näthat de utsatts för, bar för att sekunden senare fortsätta spy hat, lögner och dumheter omkring sig. Samma dubbelmoral som vanligt, ”tyck som oss annars hatar du och ska censureras”, typ.

Vissa kulturskribenter har ägnat hela yrkeslivet åt att kasta skit i ansiktet på folk och håna alla som inte håller med, bara för att sedan sitta i Uppdrag Granskning och vara ett offer för näthatet genom att läsa innantill i brev de fått. Som man bäddar får man väl ligga, även på Aftonbladets kultursidor?

Om denna lilla ondsinta minoritet i samhället har det skrivits en hel del bra om:

När makten (nät)föraktar medborgarna
Filippa Mannerheim berättar bl.a. om hur en journalist inte klarade av att stiga ned från sin höga häst utan satt kvar, bara för att sen bli förvånad över näthatet som så välförtjänt kom tillbaka. Klart att sådana journalister blir hatade. Särskilt som så många kulturskribenter själva sprider hat omkring sig.

Kränktheten ligger till grund för hatet på nätet
Marika Formgren skriver att det är skillnad på näthat och näthat, eftersom vissa kulturskribenter och andra som näthatar samt kräver censur och stopp för yttrandefriheten får betalat för att göra det.

Ansvaret för debattklimatet ligger i Rosenbad
Lars Bern berättar om hur svårt med oliktänkade många klimatdebattörer i och utanför PK-media har. Klimatet i klimatdebatten är lika infekterat som jämställdhetsdebatten. Inte konstigt att politiska partier tappar väljare när de och PK-media inte bryr sig om vad vanligt folk tycker och tänker.

Hat som inte gills
Sanna Rayman skriver i SVD om att det snart kan bli stopp för yttrandefriheten och att det i en del PK-media och finkulturknuttevärldar inte alltid duger att ta upp att även män blir hatade. Tänkvärt: ”Etablerade aktörer krattar manegen för de anonyma hatarna och det är minst lika viktigt att hålla rent i spalterna som i kommentarsfälten under dem.”

Glöm inte det goda, fina hatet
Paulina Neuding berättar om hur vänsterns näthat och mediedrev är när det är som värst, när kulturskribenter piskar upp hatet mot alla som inte är jämställda på rätt sätt eller står på rätt sida politiskt. Allt från dubbelmoral till nackskottskommunister i Vänsterpartiet som mordhotar på Twitter. Den hatiska extremisten Simon Fors uppges ha skrivit ”Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?” och ”inga moderater förtjänar nåt annat än bly.”

Den vita kränkta mannen är en tacksam slagpåse
Oscar Swartz skriver om att även män blir hatade och hotade. Något alla utom elitfeministerna vill låtsas om, eftersom det är de som sprider hat och generella sexistiska raljeringar om gubbvälde, patriarkat och annat vi normala män aldrig varit en del av.

Se även del ett med länktips och lästips om näthaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.