Vänstern bevarar klassamhället

Paulina Neuding avslöjar i SvD lite om det svenska klassamhället:

”Uppsalaprofessorn Daniel Waldenström fann i en studie att 73 procent av Sveriges rikaste hade ärvt sin förmögenhet. Detta går tvärtemot anglosaxiska länder, där de rikaste i regel ärself-made – det vill säga huvudsakligen har tjänat ihop sina egna tillgångar.

I Sverige tog Socialdemokraterna, miljönissarna och kommunistmupparna i början av 00-talet bort arvsskatten, vilket är bra på flera vis, men det gör det lättare att ärva och bevara befinliga rikedomar.

Glöm heller inte att det var sossarna och Göran Persson som tog bort förmögenhetsskatten för miljardärer, men lät den vara kvar för vanligt folk.

Däremot har svensk vänster alltid kämpat för höga eller högre skatter på arbete, för att på så vis stoppa arbetar- och medelklassen från att bli förmögna. Ingen arvsskatt som bevarar de rikas pengar och bromsklossar för vanligt folk som börjar tjäna pengar?

Riktigt så enkelt är det inte, men lite illa rimmar det med de svenska socialisternas USA-hat och hyllningar av deras eget arbete mot klassamhället i Sverige.

”Vänsterns politik har också historiskt cementerat en befintlig förmögenhetsstruktur, och har i alltför hög grad handlat om att inskränka enskildas frihet.”

Just det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *