Ologiskt att hota med helvetet

gervais1

”En religiös som berättar för en ateist att han kommer till helvetet är lika skrämmande som ett litet barn som berättar för en vuxen att de inte får några presenter från Jultomten.”

Citat av Ricky Gervais. Så sant, så sant.

Enligt religiösa riskerar man att komma till helvetet om man inte sköter sig. Så om man trotsar gud, bryter mot guds regler, gör allt som antikrist och djävulen skulle vilja göra här på jorden, då ska man alltså straffas av djävulen i helvetet.

Det är helt ologiskt. Om man trotsar gud borde man väl bli belönad av guds motsats och fiende?

Det är ju bara om djävulen och gud står på samma sida som djävulen skulle vilja straffa människor som trotsar och hånar gud.

Om det finns gudar och djävlar – må då aldrig detta blogginlägg publiceras.

2 tankar kring ”Ologiskt att hota med helvetet

  1. Göran

    Enligt religiösa riskerar man att komma till helvetet om man inte sköter sig.

    Tror du behöver skilja på religiösa och religiösa här. En buddist tror inte på helvetet. Sedan har du missuppfattat den kristna tron. Det är inte för att vi sköter oss som vi kommer till himmelen. Man kommer heller inte till helvetet för att man inte sköter sig. Kristendomen handlar om försoning med Gud. Alltså om förlåtelse. Vi har alla valt att tjäna oss själva i egoism istället för att tjäna andra i kärlek. Gud vill försonas med oss, men valet är vårt om vi vill försonas med honom som är kärlek. Att välja bort kärleken eller Gud, ger konsekvensen kärlekslöshet, vilket är ett helvete.

    Helt logiskt. Det blir däremot ologiskt om man missuppfattar kristen tro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *