Mer om den döde

Eftersom jag är elak och gillar att sparka på de som redan ligger ned, sparkar jag lite till på diktatorn och kuppmakaren Chavez. Han lär ju bli liggande länge nu. Här är ett citat från en Norbergkrönika om Chavez värk… verk i Venezuela: 

Den venezuelanske FN-ekonomen Francisco Rodríguez som först trodde på Chavéz konstaterade snart att landets framsteg brukar matcha oljepriset: ”det finns ingen tydlig empiri som visar att Chavéz skulle ha varit bättre än sina företrädare för Venezuelas fattiga, och mycket tyder på att han kan ha varit sämre.”

Redan i dag kan man i den brittiska vänstertidningen The Guardian läsa att ”Venezuela faller samman”: Vägar faller sönder, broar rasar, raffinaderier exploderar, strömavbrott härjar, gatorna har blivit bland de våldsammaste i världen. Det är brist på varor i butikerna och köer utanför. När staten importerar mat ruttnar den på vägen eftersom marknaderna är krossade.

Trots att oljeinkomsterna för landet skenade under Chavez tid är det tveksamt om det blev bättre på nåt vis. Kanske för vissa fattiga, som så länge oljan är dyr och inte har sinat för landet kan gödas. Sen lär det bli desto värre.

Eftersom kulturskribenter ofta är skräp är jag inte förvånad över att i krönikan även läsa om hur en vänsterextremist i Aftonbladet hyllar Chavez likt de brukar hylla Lenin. Frihetshjälte? Ofrivillig ironi från kulturknutte som på sitt kylskåp uppges ha satt upp en plansch på diktatorn. Fan tro’t. Går det att bli så knasig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *