Vi är individer, inte kollektiv

Erik Hörstadius skriver läsvärt i Afv om Maria Svelands föga begåvade generaliseringar en Aftonbladetkrönikörs självförnedring (självförakt?):

”Ett exempel är Maria Sveland, som i sin bok Hatet menar att det könsneutrala uttrycket ”våld i nära relationer” är antifeministiskt. ”Mäns våld mot kvinnor” ska det vara, för skurkar ska vi ha, och män ska de vara.

Inte heller för en tidstypisk krönikör som Anders Westgårdh i Aftonbladet.

’Härmed anmäler jag mig för ett mentalt könsbyte. Jag har nämligen tappat lusten att vara man. Det känns ungefär ­lika attraktivt som att vara dinosaurie, silverfisk eller idiot. Ja, ni förstår ju vad det handlar om. Män som drar manligheten i smutsen genom att bära sig illa åt mot kvinnor. /…/ Män som skickar mordhot i brevform eller exploderar i groteskt hatiska utfall på nätet med hot om lemlästning, tortyr och död'”

Undrar om Westgårdh är någon form av transa eller bara tar på sig skulden för vad en liten klick extremister gör? Gör han det för att plocka politiska poäng och bli populär bland alla som röstar vänster (kulturmarxister?!) och tror att alla individer är kollektiv utan hänsyn till att de är just individer?

Oavsett är jag stolt över att vara man, vit, hetro, höger, kapitalist, laglydig, antirasist, etc. Inget blir bättre av att gå omkring och skämmas bara för att några andra beter sig illa. Av samma anledning ska invandrare vara stolta över det, kvinnor stolta över att de är kvinnor etc.

De enda som borde skämmas är de som vill påtvinga alla någon form av könsfängelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *