FN vill vi ska stoppa insekter i munnen

FN:s mat- och jordbruksorgan FAO vill enligt TT att vi i västvärlden ska stoppa in insekter i munnen, tugga och svälja.

”Att äta insekter  skulle kunna bekämpa hunger i världen, är slutsatsen FAO drar i en ny rapport som skrivits i samarbete med Wageningens universitet i Nederländerna.”

Först tänkte jag vägra svälja det här budskapet och istället skriva en massa könsord och svordomar som svar, men efter att ha läst läsarkommentarerna på DI vet jag bättre. Jag spottar några bra och/eller roliga argument mot dem istället.

Först och främst behöver vi inte äta insekter i väst, eftersom det inte är här vi svälter. Tvärtom om har vi gott om mat, se bara på det enkla faktum att vi blir allt bättre på att se ut som knubbsälar. Eller är det så här som svältande (före detta överviktiga) amerikaner ser ut?

Den stackars undernärda mannen på fotot ovan måste ju omedelbart dryga ut sin kost med insekter. 🙂

Vill man äta insekter kan man ju bara cykla med öppen mun så får man insekter i käften. Tänk så billigt och bra.

Ska alla äta insekter så måste vi börja ”odla” insekter, vilket kräver insatsvaror och transporter till butiker och annat som antagligen inte skulle vara gratis och miljövänligt.

1 tanke kring ”FN vill vi ska stoppa insekter i munnen

  1. Carl

    Om vi ska sätta i oss insekter, tar vi inte maten från alla fåglar, fiskar, ödlor och små däggdjur då? Bortsett från entusiaster (knäppskallar) och naturfolk har mänskligheten gått ifrån insektsätandet för länge sen. Dessutom kanske vi förstör balansen på riktigt om vi börjar äta insekter. Det är inte mycket mat på dom heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *