Effektivt att lalla omkring

”Om Carl Bildt fortsätter lalla omkring med den nuvarande strategin är det kört. Då kommer Martin Schibbye och Johan Persson inte ut på många år.”

Skrev tydligen Aftonbladets socialistiska ledarsida i december 2011, sju månader innan de båda (före detta?) kommunisterna blev frisläppta från vänsterdiktaturen Etiopien.

Tydligen var Carl Bildts tysta diplomati, alltså att lalla omkring och slicka röv på demokratihatande och maktkåta diktatorsvin, ganska effektiv.

Så mycket mer än så kan man tyvärr inte göra som svensk utrikesminister. 🙁 Det är USA och andra länder med ett dugligt försvar (eller snarare anfall?!) och stor ekonomi som kan hota.

För övrigt ett ödets ironi, att en gammal kommunist som Schibbye fick smaka på sin egen medicin. 2003 försvarade han och de andra kommunisterna i RKU:s blaska Rebell att vänsterdiktaturen Kuba arresterat och dömt 75 journalister. När han själv var journalist i Etiopien och blev arresterad var det kanske inte lika kul att kalla fängslade journalister i en vänsterdiktatur för spioner. Eller tyckte kanske Schibbye att Etiopien hade rätt att försvara sig mot honom?

Sent skall syndaren vakna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *