Till Nordkorea om du gör en dålig affär?

”Han har förskingrat 47 miljarder kronor av skattebetalarnas pengar. Jag tror knappt att svenska folket förstår hur mycket pengar det är. Fyrtiosjutusenmiljoner kronor slängde han bort i ett bräde. Det finns inget straff inom den svenska juridiken som är hårt nog. Det är därför jag skämtsamt brukar säga att han borde skickas till Nordkorea, säger Jan Palmqvist, ordförande för Seko och Vattenfalls förhandlingsorganisation, som jämför näringsdepartementets rekommenderade pris med den prislapp Vattenfall faktiskt betalade under Josefssons ledning.”

Svd citerar Sekos fackpamp, som tydligen är väldigt arg på grund av Vattenfalls hittills usla affär att förvärva holländska Nuon.

Att skicka Vattenfalls förre vd Lars G Nordström till Nordkorea ställer jag mig något frågande till. Har inte Nordkorea redan tillräckligt dålig ekonomi? Behöver de verkligen hjälp med att göra usla investeringar?
🙂

Hur dålig är egentligen Vattenfalls Nuonfiasko om vi justerar för hur stort bolag Vattenfall är? Allt är relativt här i livet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.