Trötthet och fylla har samma effekt

”Föreställ dig att du kommer till jobbet, tar en stor kopp kaffe och berättar att du är trött ­eftersom du har jobbat sent på nätterna flera dagar den veckan. Det får vanligtvis positiv respons. Men tänk sedan att du kommer till jobbet fullständigt utvilad men lite berusad. Då skulle du sannolikt få sparken. Men det är ju samma sak, säger författaren Ben Hammersley.”

Forskning ska tydligen visa att sover du en timme för lite per natt i en vecka blir effekten den samma som om du vore alkoholpåverkad över gränsen för rattfylla. Tänk på det nästa gång du hör om politiker som förhandlar jättelänge… eller du av din arbetsgivare tvingas upp tidiga morgnar, som om sömnbrist inte spelade någon roll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *