Svenskt rekord i LCHF-överdrifter

LCHF må vara en diet med flera fördelar, precis som släktingen Atkinsdieten. Bland kommentarerna på Träna Styrkas inlägg om LCHF-dieten hittade jag en lång men underhållande kommentar. Skribenten är någon som heter Mats Forsenberg och han hävdar att den kolhydratminimerande men fetstinna och proteintunga kosten förutom viktnedgång bland annat ska resultera i:

”-Minst 95% av alla med finnar och andra hudproblem får dem reducerade inom en månad med mellan 85-100%.
-Alla med diabetes t2 får mycket sänkta sockervärden, de allra flesta blir friska och medicinfria.
-Det mesta, om inte alla former av svamp-infektioner försvinner.
-Man slutar fisa. Dessutom blir det helt eller nästan helt luktfritt på toaletten.
-Man går på toaletten mycket mer sällan, kanske 2ggr i veckan.
-Då man ätit lite kh tillräckligt länge slutar svetten att lukta illa efter ett tag.
-Alla med epilepsi får förbättringar, de flesta stora förbättringar och en del blir till och med helt symptomfria.”

Någonting säger mig att bara för man följer LCHF-dieten så slutar man inte fisa och man kan heller inte skita luktfritt de ynka två gånger i veckan man behöver gå på toa. 🙂

LCHF är ju en diet där du kan äta rätt mycket mat varje gång du blir hungrig. Att då bara behöva gå på toaletten två gånger i veckan – skrev kommenteraren fel eller är han inte helt i form när det gäller sunt förnuft och logik? Att vräka i sig fet mat och sedan knappt behöva gå på toa alls när man ska skita luktfritt, hahaha.

Lika sanslöst som att LCHF skulle bota epilepsi och diabetes samt få svett att sluta lukta. Fast egentligen är det inte svetten som luktar på någon, det är bakterier som bildas och det är dem som luktar. Om jag fattat det rätt. I verkligheten finns det i vart fall ingen diet som kan få armsvettlukt att försvinna.

Att sen LCHF kan få många att gå ned i vikt är en annan sak. För det kan den, precis som andra dieter och träningsprogram.

Från humor till tragedi. Annika Dahlqvist kallar kommentaren och all dess ”bajsmagi” för bra. Där rök all min sympati för henne i kostdebatten. 🙁 Alla som håller med henne verkar ju vara religiöst troende. Antagligen är de Sveriges största samling människor som är extremt hårda i magen. 🙂 Endast två gånger i veckan på toa, herregud, stackars människor. Har all fet man förstoppat dem så hårt att det stiger upp i hjärnan?

1 tanke kring ”Svenskt rekord i LCHF-överdrifter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *