Fortsatt massor av is på Nordpolen

Daily Mail har en intressant artikel om hur det är mer is än vanligt på Nordpolen, vilket är stor kontrast till fjolårets rekordlåga istäcke. Nordostpassagen stängd av is och värre kan det kanske bli.

Enligt BBC trodde vissa amerikanska forskare tydligen på den där dumheten om isfritt Arktis 2013, vilket ju var dunderfel med facit på hand. Där tvärsäkra klimatprognoser går in går tydligen förstånd och vetenskaplighet ut tillsammans med ödmjukheten.

Det är inte lätt att veta vem man ska tro på. Själv är jag ödmjuk nog att erkänna att jag vet inte om det kommer en ny istid eller om det blir varmare igen framöver. Men jag är å andra sidan ingen klimatprofessor eller TV-meteorolog som vill avskaffa demokratin. Då måste man tydligen i de flesta fall vara avvikande och domedagsprofet.

Hoppas isen på Nordpolen inte bara stoppar fartyg utan även kan bidra till att stoppa den gröna kommunismen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *